Chroom-6 onderzoeken

Innovatief, snel en kostenefficiënt

Bij het bewerken van chroomhoudende metalen of chroomhoudende coatings kunnen Chroom-6 verbindingen vrijkomen. Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Wij brengen met een innovatieve inventarisatiemethode Chroom-6 sneller en kostenefficiënter in beeld. In het Chroom-6 beheersplan van Ortageo staan praktische maatregelen om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

 

Inventariseren met een HXRF-meter

Ortageo gebruikt voor het inventariseren van Chroom-6 een HXRF-meter in, in combinatie met swipe-testen. Hiermee kunnen we u direct op locatie vertellen of verdachte materialen Chroom-6 bevatten. Dat is veel sneller en voordeliger dan monsters naar een laboratorium sturen en daar laten analyseren. Op deze wijze brengen wij gezondheidsrisico's en eventueel onvoorziene bijkomende verwijderingskosten vroegtijdig in kaart.

 

Andere metalen

Met de HXRF-meter kunnen we ook andere metalen in beeld brengen. Denk aan de mogelijke aanwezigheid van andere potentieel giftige metalen als lood, zink, koper en cadmium.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Meer over Chroom-6