Chroom-6 onderzoek

Innovatief, snel en kostenefficiënt

Bij het bewerken van chroomhoudende metalen of chroomhoudende coatings kunnen Chroom-6 verbindingen vrijkomen. Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Wij brengen met een innovatieve inventarisatiemethode Chroom-6 sneller en kostenefficiënter in beeld. In het Chroom-6 beheersplan van Ortageo staan praktische maatregelen om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Chroom-6 onderzoek met een HXRF-meter

Ortageo gebruikt voor het inventariseren van Chroom-6 een HXRF-meter (Handheld X-Ray Fluorescence). Door de combinatie van deze geavanceerde technologie met swipe-testen kunnen we bij Chroom-6 onderzoek direct op locatie vaststellen of verdachte materialen Chroom-6 bevatten. Dat is veel sneller en voordeliger dan monsters naar een laboratorium sturen en daar laten analyseren. Op deze wijze brengen wij gezondheidsrisico’s en eventueel onvoorziene bijkomende verwijderingskosten vroegtijdig in kaart.

Andere metalen in beeld

Met de HXRF-meter kunnen we ook andere metalen in beeld brengen. Denk aan de mogelijke aanwezigheid van andere potentieel giftige metalen als lood, zink, koper en cadmium.

Kom in contact

Heeft u een vraag, wilt u advies of een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw project? Dat kan!

Vul het contactformulier in

Meer over