Senior adviseur Geotechniek

Robbin Schipper

“Het combineren van technisch inzicht met een praktische aanpak is waar ik voor ga. De maakbaarheid moet daarbij wel centraal staan. Naast kennis en ervaring in de geotechniek heb ik een sterke interesse in het toepassen van digitale technieken. Het is mooi om oplossingen slimmer, efficiënter en sneller te maken.”

Werken in interdisciplinaire teams

Na zijn opleiding Civiele Techniek aan de UT studeerde Robbin Geotechnical Engineering aan de TU Delft. Hij rondde deze studie af en deed een aantal jaren projectervaring op. Hij werkte daarbij aan verschillende aspecten van geotechnisch werk. Inmiddels werkt Robbin een aantal jaren bij Ortageo als senior adviseur Geotechniek. Robbin vertelt: “Voor ik bij Ortageo aan de slag ging had ik al ervaring met het maken van stabiliteits- en zettingsberekeningen en het ontwerpen van funderingen van zowel constructies als infra. Ik merkte daarbij dat ik het liefst in interdisciplinaire teams werk om een vraag te onderzoeken of een advies uit te geven. Ortageo biedt mij volop de mogelijkheid om samen met de andere teams en onze opdrachtgevers aan mooie projecten te werken.”

Elke dag weer boeiend

Projecten waar Robbin intensief aan werkte waren onder meer de verbreding van de A27 en de nieuwe dakconstructie voor het AZ stadion: “Ze vroegen ons mee te denken over de fundering van het nieuwe voorontwerp en de opzet van het benodigde geotechnisch onderzoek. Vervolgens heeft Ortageo dit geotechnisch onderzoek uitgevoerd en geholpen met de aanpassingen aan het geotechnisch ontwerp. Hoe goed je alles ook voorbereidt, in de praktijk zijn er altijd wel wat afwijkingen. Het is belangrijk zeker te weten dat wat je ontworpen hebt ook klopt met de uitvoering en dat er voldaan wordt aan de eisen vanuit de constructies.” Bij dit soort projecten is er een strakke planning die vraagt om een nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Robbin: “Het is belangrijk te weten wat je klant precies wil. Hoe kan dat uitgevoerd worden op een veilige manier? Het is mooi om ook betrokken te zijn bij de uitvoering. Dat maakt mijn werk afwisselend elke dag weer boeiend.”

Kennis en ervaring overdragen

Bij Ortageo behoefte aan goed geschoolde collega’s op MBO-, HBO- en universitair niveau. Daarom werken we nauw samen met verschillende opleidingsinstituten. Zo ook het Zone.college waar Robbin praktijkbegeleider is voor de nieuwe opleiding Geo, Data en Design: “De studenten zijn in de praktijk bezig met bijvoorbeeld het uitvoeren van grondboringen en sonderingen. Maar ook werkzaamheden voorbereiden en verwerking van de verzamelde data op kantoor. Het is mooi te zien hoe je met je eigen ervaring op deze manier kennis kunt overdragen.”

Bekijk hieronder de opleidingsvideo van de opleiding Geo, data & design waar Robbin aan meewerkte.

Laten we kennismaken!

Werk je graag samen met anderen aan mooie projecten? Dan ben je zeker op je plek bij Ortageo. Laten we een afspraak maken voor een eerste kennismaking!


Myranda van Mook

Myranda van Mook

HR adviseur
hr@ortageo.nl
06 82215559