Projectmedewerker Bodem

Max van Egmond

Als kind zag Max, Projectmedewerker Bodem bij Ortageo, de mooie projecten van zijn vaders bouwbedrijf. Zelf sprak hem de meer robuuste techniek aan. Daarom koos hij voor een MBO-opleiding middenkaderfunctionaris infratechniek: “Mijn eindexamenstage liep ik bij Ortageo. De cultuur binnen het milieuteam waar ik stage liep past goed bij mij. Op zijn tijd een geintje, maar ook Twentse nuchterheid en werkmentaliteit. Toen ik na het afronden van mijn opleiding aan de slag kon bij Ortageo als Projectmedewerker Bodem, heb ik die kans dan ook gegrepen.”

Veel variatie als Projectmedewerker Bodem

Het werk van Max als Projectmedewerker Bodem is gevarieerd: “Van offertes maken, vooronderzoeken schrijven en tekenwerk tot analyses samenstellen.” Zijn liefde voor het vak brengt hij ook graag op anderen over: “Een tijd geleden heb ik een gastles gegeven over bodemonderzoek aan derdejaars studenten van het ROC van Twente. Het hele traject van aanvraag tot uitvoering van bodemonderzoek kwam aan bod. Door te laten zien wat er allemaal bij komt kijken hoop ik anderen ook enthousiast te maken voor bodemonderzoek.”

Milieukundig en geotechnisch advieswerk combineren

Bij Ortageo duurde het niet lang voor Max de mogelijkheid kreeg de cursus Grondmechanica en Funderingstechniek 2 te volgen: “Grondmechanica en funderingstechnieken stonden bij deze cursus centraal, waaronder grondkerende instructies, bouwputten en zettingen, maar ook bemalingen en milieu kwamen aan bod. Ik hoop het milieukundige en geotechnische advieswerk op termijn te combineren bij integrale projecten.”


Meer over