Tot 1994 was het gebruikelijk om asbesthoudende materialen in de bouw te verwerken. Dus bij het verbouwen of slopen van die objecten kan er asbesthoudend materiaal vrijkomen. Met een asbestinventarisatie vooraf voorkomt u dat anderen onvoorbereid met het asbest in aanraking komen. Vanuit de wet- en regelgeving is het dan ook verplicht om een asbestinventarisatie voorafgaand aan renovatie of sloop uit te voeren bij gebouwen die vóór 1994 gebouwd zijn. Met een RI&E brengt u de asbestrisico’s voor gebruikers in beeld. Een asbestinventarisatie in combinatie met een beheersplan zorgt ervoor dat u voldoet aan de geldende regels.
Rapport met duidelijke adviezen
De wet- en regelgeving over asbest is complex. Als onafhankelijk, gecertificeerd adviesbureau helpen we u graag: van asbestinventarisatie, risicobeoordeling conform NEN 2991, blootstellings- en terugschalingsonderzoeken tot en met het opstellen van een praktisch beheersplan. We voeren onderzoeken deskundig en veilig voor u uit. U ontvangt een overzichtelijk rapport waarin we duidelijke adviezen geven. Bovendien kunnen we u adviseren over subsidies, onderzoek en sanering van asbest. Ook voor projectvoorbereiding, toezicht op uitvoering en eindcontroles, directievoering, contra-expertise en praktijktrainingen voor personeel over asbest kunt u bij ons terecht. Is er behoefte aan een risicogerichte asbestinventarisatie, quick-scan of due diligence onderzoek? Dan kunnen we dit uiteraard ook voor u verzorgen.
Asbest verwijderen en circulaire sloop: we regelen het
Is er asbest gevonden? Dan regelen we ook graag de voorbereiding en verwijdering ervan voor u. Bij grote projecten kunnen we de hele sanering inclusief circulair slopen voor u begeleiden. We zorgen ervoor dat het asbest op een veilige manier en volgens wet- en regelgeving wordt verwijderd. Ook coördineren we de gegevens van de asbestinventarisatie en sanering in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS).