Bodem

De basis van onze ruimtelijke leefomgeving

Verandering in de ruimtelijke leefomgeving begint in de grond

Onze ruimtelijke leefomgeving verandert voortdurend: panden worden gebouwd of gesloopt, landbouwgrond verandert in industrieterrein, een bedrijventerrein krijgt juist een woonbestemming. Om veilig te kunnen bouwen, wonen en werken moet u weten of de bodem is verontreinigd, wat de draagkracht en samenstelling van de bodem is en welke stoffen of voorwerpen u in de bodem kunt verwachten.

Deskundig bodemonderzoek en advies

We voeren bodemonderzoeken uit en adviseren u over de beste manier om uw plannen tegen zo’n laag mogelijke kosten uit te voeren. Onze gecertificeerde medewerkers zorgen voor een helder rapport en leggen gegevens over terreinen, wegen en kunstwerken digitaal voor u vast. In combinatie met onze expertises op het gebied van watermilieuasbestinventarisatie en opsporing van ontplofbare oorlogsresten bieden we u een totaaloplossingen om veilig te kunnen bouwen, wonen en werken.

De kwaliteit van de bodem in kaart

Met onze bodemonderzoeken brengen we de kwaliteit van de bodem voor u in kaart. Volgens de wettelijke regels en NEN-richtlijnen die daarvoor gelden. En we zorgen voor een advies op maat. Als er iets aan de hand is, vertellen we u hoe u daarmee moet omgaan volgens de wet- en regelgeving. Tegelijkertijd kijken we ook altijd hoe u uw plannen met zo min mogelijk extra kosten veilig kunt uitvoeren.

Kom in contact

Heeft u een vraag, wilt u advies of een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw project? Dat kan!

Vul het contactformulier in

Meer weten?

Dieter vertelt u graag meer over bodemonderzoek en wat wij voor u kunnen betekenen.


Dieter Leeferink

Dieter Leeferink

Projectleider bodem
dieter.leeferink@ortageo.nl
06 22963746

Bodemverontreiniging: van onderzoek tot uitvoering

Is een bodem verontreinigd? Dan is het belangrijk dat u zorgt dat u uw bouw- of sloopplannen veilig uitvoert. Wat de beste oplossing is, hangt af van uw plannen en de situatie. Soms kunt u uw plannen met wat extra veiligheidsmaatregelen gewoon uitvoeren. Soms zult u moeten saneren. En soms kunt u flink wat tijd en kosten besparen door uw plannen een beetje aan te passen. Als een bodemsanering noodzakelijk is, is het belangrijk te onderzoeken welke methode op basis van uw plannen voor uw locatie het meest veilig en kosteneffectief is.

Meer over bodemsanering

Sonderen op alle ondergronden

Gaat u bouwen of een infrastructureel project uitvoeren? Dan is het belangrijk te weten wat het draagvermogen van de ondergrond is en voor welke type fundering u moet zorgen. Dit bepalen we door sonderingen. Wij beschikken over sondeermaterieel voor begaanbare en minder goed begaanbare onderzoekslocaties. Is er beperkte ruimte om te sonderen? Dan gebruiken we onze losse sondeerunit. Die kan door een gewone deur. Hiermee we komen op plekken waar reguliere sondeertrucks niet kunnen komen, bijvoorbeeld onder de vloer van bestaande panden.

Meer over sonderen

Hulp bij archeologisch onderzoek

We hebben ruime ervaring in de ondersteuning van archeologisch booronderzoek. We bezitten het juiste materiaal om voorzichtig met uw archeologische bronnen om te gaan. Wij geven u duidelijk advies over milieukundige- en veiligheidsmaatregelen die eventueel nodig zijn. En we begeleiden u bij de uitvoering ervan. U kunt zich dus blijven concentreren op uw eigen vakgebied: de archeologie.

Meer over archeologisch onderzoek

Waterbodemonderzoek

Gaat u werkzaamheden op of in de waterbodem uitvoeren? Dan wilt u graag dat dit duurzaam en veilig gebeurt. Onze ervaren en gecertificeerde medewerkers brengen de kwaliteit en samenstelling van de waterbodem voor u in kaart. U ontvangt een overzichtelijk onderzoeksrapport. En we geven u duidelijke adviezen voor het vervolg.

Meer over waterbodemonderzoek

Meer over