Geoweek 2023

Op expeditie met aardrijkskunde

Op expeditie met aardrijkskunde

In de GeoWeek van 8 t/m 12 mei 2023 maken leerlingen tussen de 10 en 15 jaar in hun eigen omgeving kennis met het geo-werkveld, rondom de thema’s bodem, water en geo-informatie.

Veldwerk op locatie 

Ortageo geeft tijdens de GeoWeek twee keer een presentatie in combinatie met veldwerk op locatie. Door ‘zelf te doen’ tijdens deze expeditie ontdekken leerlingen op een leuke manier de praktische kanten van het vak aardrijkskunde. 

Zitten er vreemde stoffen in de bodem?

De expeditie gaat over vreemde stoffen in de grond. Stel je eens voor dat er bij jou in de buurt een nieuwe wijk gebouwd wordt. Misschien heeft er eerst wel een fabriek gestaan, waar met chemische stoffen gewerkt werd. Deze stoffen kunnen in de bodem terecht zijn gekomen. Hoe kom je daar achter?

Een unieke ervaring

Leerlingen krijgen tijdens de expeditie uitleg over de bodemopbouw en bodemonderzoek. Ze krijgen een indruk van de werkzaamheden die Ortageo hiervoor uitvoert. Ze gaan naar buiten om zelf een bodemmonster te nemen. Een van de veldmedewerkers van Ortageo is hierbij aanwezig. Daarna zien ze wat er aan vreemde stoffen in de bodem kan zitten. Voor leerlingen en docenten een unieke leerzame ervaring. 

Inschrijven

De expedities zijn bij Ortageo (locatie Einsteinstraat 12a in Almelo of Metaalweg 18 in Weurt) op

  • dinsdag 9 mei 2023 van 09.00 tot 10.30 uur
  • donderdag 11 mei 2023 van 09.00 tot 10.30 uur

Deelname is gratis. Inschrijven kan via geoweek.nl

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Neem contact op