Zorgen over drugsafval

Een groeiend probleem voor de natuur
Veel chemisch drugsafval verdwijnt in de grond of sloten

Problemen door drugsafval

Drugsafval zorgt steeds vaker voor problemen in natuurgebieden. Vaak is onduidelijk wie de chemische troep moet opruimen en wie er voor de kosten moet opdraaien. Vroeger dumpten criminelen hun drugsafval meestal in vaten of jerrycans. Nu gooien ze het steeds vaker rechtstreeks in de natuur, bijvoorbeeld in de grond of sloten. Met grote natuurschade tot gevolg. Chemisch afval in de natuur kan zich verspreiden door bijvoorbeeld een regenbui. Alles wat op de bodem groeit heeft daar onder te lijden. Door onduidelijkheid over de opruimkosten begint de daadwerkelijke sanering vaak pas ruim na de vondst van het afval.

Luc Smolders, Projectleider Bodem bij Ortageo, werd door Nieuwsuur geïnterviewd over dit steeds groter wordende probleem. Het item over drugsafval start om 28:06:00 in de uitzending.

Ook op de website besteedde de NOS aandacht aan dit actuele onderwerp.

Onderzoek en begeleiding

Vermoedt u dat er drugsafval op uw perceel is gedumpt? Bodemonderzoek naar chemicaliën door het dumpen van drugsafval en de coördinatie van het hele saneringsproces behoren onder meer tot onze mogelijkheden.

Meer weten?

Heeft u een vraag, wilt u advies of een vrijblijvende offerte?

Stel uw vraag

Luc vertelt u graag meer over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bodemonderzoek en saneringsbegeleiding bij drugsafvaldumping.


Luc Smolders

Luc Smolders

Projectleider bodem
luc.smolders@ortageo.nl
06 13501812

Meer over