Geoweek 2024

Op expeditie met aardrijkskunde

Op expeditie met aardrijkskunde

In de GeoWeek van 13 t/m 24 mei 2024 maken leerlingen tussen de 10 en 15 jaar in hun eigen omgeving kennis met het geo-werkveld, rondom de thema’s bodem, water en geo-informatie.

Veldwerk op locatie 

Ortageo geeft tijdens de GeoWeek twee keer een presentatie in combinatie met veldwerk op locatie. Door ‘zelf te doen’ tijdens deze expeditie ontdekken leerlingen op een leuke manier de praktische kanten van het vak aardrijkskunde. 

Zitten er vreemde stoffen in de bodem?

De expeditie gaat over vreemde stoffen in de grond. Stel je eens voor dat er bij jou in de buurt een nieuwe wijk gebouwd wordt. Misschien heeft er eerst wel een fabriek gestaan, waar met chemische stoffen gewerkt werd. Deze stoffen kunnen in de bodem terecht zijn gekomen. Hoe kom je daar achter?

Een unieke ervaring

Leerlingen krijgen tijdens de expeditie tijdens een presentatie van ene half uur uitleg over de bodemopbouw en bodemonderzoek. Ze krijgen een indruk van de werkzaamheden die Ortageo hiervoor uitvoert. Ze gaan naar buiten om zelf een bodemmonster te nemen. Daarna zien ze wat er aan vreemde stoffen in de bodem kan zitten. Voor leerlingen en docenten een unieke leerzame ervaring. 

Inschrijven

De expedities zijn bij Ortageo (locatie Einsteinstraat 12a in Almelo) op:

  • donderdag 16 mei 2024 van 09.30 tot 11.00 uur (volgeboekt)
  • dinsdag 21 mei 2024 van 09.30 tot 11.00 uur

Deelname is gratis. Inschrijven kan via geoweek.nl

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Neem contact op