Arnold, veldmedewerker en échte boer uit Nieuwe Boeren

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel."

Naast zijn werk als Milieukundig Veldmedewerker bij Ortageo runt Arnold Vrugteman met zijn partner Rianne een melkveebedrijf in Ambt Delden. Voor het KRO-NCRV programma Nieuwe Boeren beoordelen zij samen de werkzaamheden van de deelnemers die een maand lang leven op een boerderij waar de tijd heeft stilgestaan.

Melkvee verzorgen en bodemkwaliteit bepalen

Arnold vertelt: ”Nabij Landgoed Twickel werk ik parttime op ons melkveebedrijf met 90 melkkoeien. Daarnaast ben ik Milieukundig Veldmedewerker bij Ortageo, waarbij ik onder meer bodemonderzoek, milieuhygiënisch onderzoek en grondwateronderzoek uitvoer. Voor Ortageo kom ik op verschillende locaties door het hele land waar de bodemkwaliteit bepaald moet worden. Hiervoor werk ik veel samen met collega’s. We hebben certificeringen voor alle erkenningen, kwaliteit staat bij Ortageo dan ook hoog in het vaandel. Net als op de boerderij is het heel zelfstandig werk met veel vrijheid. De afwisseling van het buitenwerk bevalt mij goed, ik werk graag in de natuur.

Boerenechtpaar uit Nieuwe Boeren

Steeds vaker merk ik dat klanten mij herkennen van het boerenechtpaar uit Nieuwe Boeren. Mijn werk bij Ortageo is goed te combineren met het melkveebedrijf, ook tijdens de opnames van Nieuwe Boeren. Van Ortageo kreeg ik alle medewerking om beschikbaar te zijn voor de beoordelingen van de deelnemers. Mijn werk bij Ortageo werd daar omheen gepland, zonder dat de klant daar iets van merkte.”

Arnold en Rianne geven boerenwijsheden.