Daling aantal gesaneerde vierkante meters asbestdaken

Terwijl de urgentie toeneemt!

Landelijke media melden in januari 2021 dat in bijna alle Nederlandse provincies in 2020 een forse daling van het aantal gesaneerde vierkante meters asbestdaken te zien is. Dat is niet zonder gevaar.

Meer slijtage, meer gezondheidsrisico’s, hogere kosten

Naar mate de asbestdaken ouder worden, neemt de slijtage toe. Hierdoor kunnen er meer schadelijke vezels in de lucht terechtkomen en de gezondheidsrisico’s toenemen. Daarnaast zijn oude verweerde asbestplaten lastiger te saneren. Het verwachte gevolg daarvan is dat de verwijderingskosten toenemen. De urgentie om deze daken te verwijderen neemt dus met de dag toe!

Versnelling sanering asbestdaken

In Drenthe en Overijssel is Ortageo betrokken bij initiatieven tot versnelling van asbestsanering. Zo wil de Provincie Drenthe de sanering van asbestdaken nieuw leven inblazen met een nieuwe subsidieregeling, waarin ook zonnepanelen kunnen worden meegenomen. De Provincie Overijssel investeert vooral in een snelle aanpak en ontzorging van de eigenaren van de daken

Meer weten?

Wilt u weten wat Ortageo voor u als particulier, gemeente of provincie kan betekenen op het gebied van collectieve sanering van asbestdaken? Neem contact op met Ralph.


Ralph Musters

Ralph Musters

Projectleider asbest
ralph.musters@ortageo.nl
06 51334665