Merknamen Envita – Lankelma Almelo – ExploVision samen verder onder één naam

Onderzoek en advisering voor ruimtelijke ontwikkeling op het gebied van bodemwatermilieuasbestinventarisatie en explosieven opsporing heeft met ingang van 2018 een nieuwe naam: Ortageo. Tot nu toe werden deze expertises onder drie verschillende merknamen uitgevoerd.

Samen verder onder één naam

De voorbereidingen op de naamswijziging van de adviserende ingenieursbureaus Envita, Lankelma Almelo en ExploVision, met vestigingen in Nijmegen (Metaalweg, Weurt), Almelo, Oud-Beijerland en Assen, hebben een jaar geduurd. Ortageo verwacht met de naamswijziging meer duidelijkheid richting opdrachtgevers tot stand te brengen. In de eerste maand van het nieuwe jaar 2018 is daarom ook een volledig vernieuwde website de lucht in gegaan.

Zelfde werkzaamheden

De naam verandert, onze werkzaamheden niet. De ingenieurs en adviseurs van Ortageo zijn in de wereld van bouw en projectontwikkeling specialisten op het gebied van bodemonderzoek. Zij adviseren architecten, constructeurs, aannemers, overheid, woningcorporaties, investeerders, projectontwikkelaars over mogelijke risico’s bij de uitvoering van bouw-, infra- en sloopprojecten.

Geen verrassingen

Wij meten de draagkracht en kwaliteit van de bodem en inventariseren wat er in die bodem zit. Met onze metingen en onderzoekresultaten in de hand komen onze opdrachtgevers niet voor verrassingen te staan als zij voor hun project de grond in gaan.

Veiligheid

Kennis van de grond is van groot belang voor de uitvoerders van bouwprojecten. Frank Eijsackers: “Belangrijk is de persoonlijke veiligheid van de medewerkers van bouw- en infrabedrijven. Komen er gevaarlijke stoffen vrij als er gegraven wordt? Ligt er asbest of een andere verontreiniging in de grond? En natuurlijk is kennis van bodem en grond ook van economisch belang. Bijvoorbeeld om te weten hoe diep of zwaar er gefundeerd moet worden. Of krijgt de opdrachtgever te maken met archeologische vondsten die de bouw kunnen vertragen?”

Risico’s niet-gesprongen explosieven

Een heel specifieke activiteit van Ortageo is het in kaart brengen van risico’s van niet gesprongen explosieven in bodem (en water). Vooral in het midden en oosten van het land, waar het er in de Tweede Wereldoorlog op de frontlinies heftig aan toe ging, wordt nog regelmatig oorlogstuig gevonden dat niet tot ontploffing is gekomen. Vliegtuigbommen, artilleriegranaten en dat soort dingen kunnen wezenlijk gevaar vormen voor grondwerkers en voor de omgeving. Het is dus zaak dat die dingen tijdig gevonden en onklaar gemaakt worden”. 

Midden in de leefomgeving

Met de nieuwe naam Ortageo wil de onderneming uitdrukken midden (orta) in de leefomgeving (geo=wereld) te staan. Ortageo beschikt over decennia lange ervaring en deskundigheid in geotechniek en bodemonderzoek. Alle data zijn verwerkt en door middel van applicaties beschikbaar voor opdrachtgevers in geo-informatiesystemen.

Handen uit de mouwen

De bedrijfscultuur bij Ortageo kenmerkt zich door een praktijk gerichte sfeer van ‘niet te lang praten, maar handen uit de mouwen’.  Als platte organisatie met specialisten op ieder gebied zitten we dicht op de klant die we in vrijwel alle gevallen met maatwerk bedienen. We zijn graag proactief bezig. We inventariseren en analyseren niet alleen de risico’s, maar denken ook mee. Als we dit of dat vinden, welke gevolgen zou dat kunnen hebben voor een bouwaanvraag of het verdere verloop van het project. Wat kunnen we adviseren om problemen te voorkomen en desnoods op te lossen om vertraging zoveel mogelijk te voorkomen.

In het hele land

Bij de vier vestigingen van Ortageo werken 55 mensen. In de loop der jaren is de vestiging in Nijmegen – aan de Metaalweg op bedrijventerrein Sluis in Weurt – uitgegroeid tot een vaste waarde van het landelijk bekende ingenieursbureau. Onze activiteiten concentreren zich daarnaast in de regio Rijnmond-Rotterdam, maar ook in het oosten en noorden van het land.

Meer weten?

Heeft u een vraag, wilt u advies of een vrijblijvende offerte?

Stel uw vraag